Freediving Romania

AIDA Romania

AIDA Assembly a votat primirea Romaniei ca membru observator AIDA in 2012.

Ce înseamnă statutul de membru observator
Statutul de membru observator reprezintă actul de nastere al AIDA Romania si facilitarea accesului la scena internationala de freediving competitional prin initierea unui flux de informatii între AIDA International si AIDA România.
Statutul de membru observator este un pas intermediar către dobandirea statu
tului de membru cu drepturi depline si favorizeaza maturizarea organizației noastre prin accesul la informații si scutirea de orice costuri financiare obligatorii.
Diferenta între statutul de membru cu drepturi depline si membru observator consta in: dreptul de veto in cadrul AIDA Assembly, necesitatea unei organizatii formale si plata unei taxe anuale către AIDA International.

Ce înseamnă AIDA România
AIDA România este organizatia ce reprezinta AIDA International la nivel national promovand freediving-ul prin competitii, educatie si comunitate.
In esenta, AIDA se ridica pe 2 piloni principali: Recunoasterea recordurilor de freediving si Principiul de nediscriminare.
1) Recunoasterea recordurilor de freediving este interesul comun care a reusit sa reuneasca comunitatea mondiala de freediving si a dat nastere in 1992 la AIDA. Pe baza acestei mosteniri, functia primordiala a AIDA România este tinerea evidentei recordurilor nationale si comunicarea rezultatele competitionale pentru ranking-ul mondial.
2) Principiul de nediscriminare.
Ca reprezentant al comunitătii nationale de freediving, AIDA România are obligatia de a trata in mod egal orice individ, club, sau organizatie ce-si exprima interesul de a intra in sistemul AIDA. In caz contrar, pe baza eventualelor contestatii, AIDA International prevede proceduri de inlocuire a grupului ce detine statutul de membru AIDA la nivel national.

Scurt istoric
Initiativa de a crea AIDA România vine din randurile diasporei care, traind in tari cu o prezenta AIDA, a intrat in contact cu freediveingul competitional si in 2008 a exprimat interesul crearii acestei organizatii la nivel national pentru participarea la AIDA Team World Championship. Diferenta dintre initiativa si crearea propriu-zisa consta intr-un număr minim de membrii care nu au apărut decât câtiva ani mai târziu când unii dintre noi au devenit instructori si am putut crea cercuri de noi freediveri in jurul nostru. Un moment determinat in acest proces a fost întoarcerea unui Instructor in tara si formarea de noi freediveri in rândurile romanilor. Sergiu Serban a format o comunitate de freediveri in Bucuresti si in 2011 s-au constituit într-o organizatie formala sub numele de Freediving România (http://www.freedivingromania.ro/). Freediving România este parte integranta a AIDA Romania si are meritul de a fi oferit majoritatea membrilor fondatori de care a fost nevoie pentru primirea statutului de membru observator AIDA.

Pentru un access nediscriminatoriu la informatie si participare la comunitate, AIDA Romania asigura o prezenta in social media cu doua canale de comunicare:
- AIDA Romania Facebook Page pentru anunturi si informatii oficiale (http://www.facebook.com/pages/AIDA-Romania/304934236220388)
- AIDA Romania Facebook Group pentru discutii, sugestii, contestatii, etc. (http://www.facebook.com/groups/AIDA.Romania/)

Informatii actualizate despre AIDA Romania gasiti aici

 


© Copyright 2024 | Brambling Design