Freediving Romania

Freediving Romania

 

Freediving-ul reprezinta cea mai pura forma de scufundare si explorare a mediului acvatic luand in adancuri doar o singura gura de aer si multa pasiune. Desi poate parea neverosimil, performantele umane actuale, realizate in apnee de durata (peste 12 minute, recordul national din Serbia) ori adancime (130m cu monofin) le intrec pe cele ale unor mamifere marine mult mai pregatite pentru mediul acvatic.

Acest sport putin cunoscut este deja practicat de un grup mic dar inimos de entuziasti care au decis sa promoveze valorile freediving-ului si in Romania.

Freediving Romania este Asociaţia Romana pentru Dezvoltarea Apneei (ARDA) recent infiintata cu scopul de a promova activitatile subacvatice practicate prin scufundari libere, in apnee, in Romania, de a dezvolta proiecte de interes general. Asociatia este in curs de afiliere la Asociatia Internationala pentru Dezvoltarea Apneei (AIDA) înfiintata în 1992, federatia internationala care stabileste standardele sportive, gestionează şi supraveghează concursurile şi recordurile de freediving (230 recorduri mondiale oficiate până în prezent) in disciplinele recunoscute si omologate la nivel international si national.

Freediving Romania poate oferi informatii, expertiza si cursuri specializate despre scufundarile libere si sporturile subacvatice practicate in aceasta forma.


© Copyright 2024 | Brambling Design